sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Toko - kauden ekat hallitreenit




Jes, vihdoin kausikortti halliin ja tänään ensimmäiset treenit.

Yritän samalla aloittaa blogin säännöllisemmän päivityksen, monta kertaa tehty lupaus tämäkin. Sen verran uudistusta on, että aloitin bujo-tyyppisen treenipäiväkirjan. Yksinkertaistettuna kirjoitan sinne suunnitelmat ja läpikäynnit ja samalla lisään "Treenaa näitä"-listalle kaiken, mitä kussakin treenissä on tullut esille. Toivon, että lista helpottaa seuraavien treenien suunnittelemista ja kertoo, mitä ollaan tehty. Pysyisi kokonaisuus hallinnassa paremmin. 
Samalla ajattelin, josko treenit siirtyisivät paremmin tänne blogin puolellekkin. En usko, että varsinkaan näistä omatoimitreeneistä on varsinaisesti hyötyä kenellekkään muulle, mutta joskus tänne on helpompi itse palata, puhelimella kun pääsee kätevästi katselemaan.

Tämän päivän suunnitelma oli tehty vähän siltä pohjalta, että se on muokattavissa hyvin herkästi tilanteen mukaan. Lähinnä siis sen takia, että en tiennyt yhtään, miten (uusi) halliympäristö ja treenitauko vaikuttaa koiraan. Treenikaverin loistava idea, metsälenkki ennen treenejä, vei kyllä pahimmat pöljäenergiat ja mulla oli oikein maltillinen koira treeneissä. 
Pysyttiin siis aikalailla suunnitelmassa. 

(c) Viivi Kiviniitty
Lämppäämisen jälkeen aloitettiin ruudulla, ongelmanahan on ollut eteneminen ruutuun asti, jää herkästi ruudun eteen. Nyt meni kivasti, intoa inasen liikaa kun lähti ekalla kerralla jo virittelysanasta. Otti myös häiriöitä ekoilla kerroilla kyykyssä kuvaamassa olevasta treenikaverista, tämä siis treenilistalle. Istui myös kerran ruutuun, vanha ongelma tämäkin, tekee silloin tällöin. Kävin palauttamassa seisomaan, kävelin pois, ja kävelin takaisin vapauttamaan.
Tokavikalla toistolla ehkä ekaa kertaa ikinä Vilkan kohdalla vauhti tippui, meni jotenkin varovaisesti (Vilkaksi siis). Seuraavan palkkasin pallolla ruutuun.

 (c) Viivi Kiviniitty
 Ohjatussa tehtiin kolmella kapulalla, etäisyydet oli pieniä. Kahdella ekalla haki keskimmäisen, todella harvinaista. Kävin näyttämässä vasemman kapulan, eikä sen jälkeen ongelmaa. Kapuloiden kanssa sivulletulot vinoja, treenilistalle, nämä yleensä Vilkan vahvuus. Muuten ihan kiva asenne tässä. 

Seuraamisessa tehtiin vasemmalle käännöksiä. Muutama askel eteenpäin, käännös ja tarvittaessa pieni peruutus, niin että koira joutuu hakemaan paikan oikein. Vilka edistää ja poikittaa seuraamisessa ja perusasennot on vinoja, eli aika paljon tekemistä jatkossa tässä.

Luoksetulon stopit, ekalla ei kuunnellut (ja itseltä ei tullut tarpeeksi vahvaa käskyä) ja tuli läpi. Tokalla kuunteli hyvin ja viimesen otin läpi. Näitä tehdään nyt, jotta saataisiin vauhti sellaiseksi, että on vauhdikas, mutta fysiikan lait eivät olisi esteenä näyttäville stopeille.

Loppuun tehtiin vähän erottelua. Haimme vähän jo EVL:n kiertonoutoa, kahden esteen välistä merkin kiertoa. Vilka on monesti lähtenyt kiertämään hyppyestettä, siis ei hyppää sitä, mutta kiertää koko esteen, hassu. Nyt haki kierron hienosti, mutta ekalla hyppäsi tullessa esteen, vaikka ei ikinä olla niin pitkälle tehty. Oikein periaattessa joo, mutta nyt haettiin vaan sitä kiertoa. Esteiden välistä kierto meni kivasti, mutta kun kasvatettiin välimatkaa niin jouduin käydä näyttämässä mitä haluan koiran kiertävän. Sitten onnistui pidemmälläkin matkalla. 

Mieliala oli ok koko treenin, teki 2 x 25min pätkää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti