tiistai 10. toukokuuta 2016

Olet lahjakas kaikessa mihin ryhdyt

Rakastan koiraani. Rakastan sen loputonta työmotivaatiota riippumatta siitä mitä tehdään. Vilka osoitti taas eilen monipuolisuutensa kun aloitettiin agilityn alkeiskurssi. Pohjatyötä toki ollaan jo tehty, mutta mitään varsinaisia esteitä (tokohyppyä lukuunottamatta) ei olla tehty ikinä ennen.
Aloitettiin kontakteista, niitä tehtiin laatikolla ja takapäätreenistä laatikko on Vilkalle tuttu, vaikkakin nyt tehtiin päinvastoin eli takajalat laatikolla ja etujalat maassa. Vilka tarjosi laatikolle menoa itsenäisesti ja aika nopeasti oli oikea asentokin. Sitä sitten vaan vahvistettiin. Laatikon kapeampaan päähän ei vielä onnistunut, mutta saatiinpahan jotain treenattavaa kotiinkin :D

Toisella pisteellä käytiin tekemässä putkea ja tämä oli Vilkan mielestä selkeästi parasta ikinä, sai juosta putkea edestakaisin ja syödä nameja ja saada kehuja. Ensin putki oli ihan lyhyellä mutta aika äkkiä päästiin tekemään suoraa pitkää putkea ja siitä pikkuhiljaa putkea laitettiin pienelle mutkalle. Vilka sai kouluttajalta hirveästi kehuja.
Hypyllä tehtiin ensin ihan perus hyppyjä, kouluttajan ollessa palkan kanssa toisella puolella. Sitten yritin itse juosta koiran mukana (toim.huom. yritin kun koira on pikkasen nopea liikkeissään) ja kaiken sujuessa oppikirjamaisesti, kokeiltiin takaakiertoja. Vilkan kanssahan on paljon tehty puiden takaa kiertämisiä niin aika tuttua huttua tämäkin.
Ainoa missä koiraa onnistuttiin saamaan hieman hämmentymään, oli kun sen pitikin mennä mun oikealla puolella. Tokokoira kun on niin hakeutuu mielellään vasemmalle puolelle. Mutta muutama toisto ja joka kerralla parani, joten tuskin me siitä mitään varsinaista ongelmaa saadaan.

Kouluttaja kehui että kiva nähdä koira, joka on opetettu tarjoamaan itse. Se kyllä ennätysmäisesti tarjosi tuolla itsenäisesti tekemisiä, ja siinä se meidän haaste tulee olemaan, koira on niin pirun nopea liikkeissään että siinä vaiheessa kun itse vasta pohdin jotain niin koira on ehtinyt tehdä kymmenen eri asiaa. Vauhti on toinen asia, miten ikinä tulen pysymään tuon koiran perässä jossain esteillä.. No, onneksi sinne ratojen tekemiseen on vielä matkaa :D
Ihan huippufiilis jäi, koira oli liekeissä ja samoin ohjaaja. Ja ihanaa vastapainoa tokolle! Kiva saada uusia juttuja treenattavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti