sunnuntai 16. elokuuta 2015

Koirani oli tänään juuri niin pätevä, kun mitä sen olen treenannut

Tänään taas harkkatokoiltiin Jokelassa. Sain houkuteltua ystäväni mukaan, oli kiva nähdä pitkästä aikaa! :)

Luokkajärkkä oli EVL, ALO, AVO. Ja me Vilkan kanssa alon ainoina.

Ensin oli seuraaminen. Pidin koiran hihnassa, koska se on nyt muutamaan otteeseen karannut treeneistä milloin pallon ja milloin frisbeen perään. Olin itse luottavaisempi ja meidän tekeminen tuntui oikeasti kivalta! Pieniä juttuja siellä oli, vasemmalle käännös mm. oli huono, mutta ollaan taas sitä tosi vähän nyt treenailtu, joten ei ihme.

Liikkeestä maahanmeno taisi olla seuraavana. Nyt otin hihnan irti ja tässä meidän ongelma oli ja on, että Vilka ei mene maahan ilman apuja. Nytkin teki istumisen kautta sen ensin. Pysyi kuitenkin vaikka poistuin pidemmälle kun normaalisti! Perusasentoon taisi tarvita kaksi käskyä?

Liikkeestä seisominen. Ollaan ihan tosi vähän treenattu, seuraaminen kivaa, pysäytyksen tein niin, että annoin pysä-käskyn ja käännyin vaan koiran eteen. Jäi seisomaan ja pysyi kun siirryin viereen.

Luoksetulo. Jäi kivasti ja malttoi odottaa, matka ei ollut kovin pitkä, ehkä 6-7 askelta. Lähti hyvin, eikä törmännyt vaan tuli ihan tosi kivasti!!! En tuntenut edes hipaisua, joten ihan huippua, ilman mitään apuja *tuuletus!*

Hyppy. Hehheh, tätä ollaan otettu viimeksi edellisessä harkkakokeessa, joten tänään tehtiin se sitten kolme kertaa, ennen kuin onnistui. Ekalla tuli ohi ja meni suoraan Tuulin luokse. Tokalla tuli muuten vaan ohi. Sitten tehtiin välissä yksi niin, että kädellä autoin yli ja kolmannella se lamppu syttyi, aa tää se hyppy hei olikin! :D Voi pieni pönttö! 

Noutoesineen pito ja kaukot jäivät tekemättä, koska ne on vaan edelleen niin kesken.

Paikallamakuut loppuun, tai me tehtiin makuu ja muut neljä teki istumisen. Mulla Vilkalla etupalkka, en käynyt välipalkkaamassa ja kyllä se siellä pysyi ja oli suht rauhallisena. Lonkalle valahti, mutta siitä en jaksanut nipottaa, tarvitaan vaan varmuutta nyt siihen pysymiseen. Vapautin suoraan maasta namikipolle ja sitten pidettiin bileet. 

Mulla oli ennen suoritusta hirveän epävarma olo. Suorituksen jälkeen musta tuntui taas pitkästä aikaa siltä, että me tehtiin niitä töitä yhdessä. Kaikki virheet johtuivat siitä, että ei olla niitä asioita treenattu niin paljon, eli peiliin katsomisen paikka. Perusasennot olivat vinoja, niihin huomiota enemmän ja myös niitä perusasentoon nousuja esim. maasta yms pitää treenata enemmän.

Joka toisessa postauksessa todettua varmaan, mutta treeniä treeniä siis ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti