sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tokon alkeet 1

Meillä on ollut jokseenkin huono tuuri tämän Sannan pitämän I-kurssin kanssa, edellisen sotki juoksut ja nyt aloituksen sekoitti kennelyskä, joka meidän taloon rantautui. Ensin Vilka köhi ja sitten Siiri. Noh, onnekas olen ollut, koska Siiri ei ole koskaan aikaisemmin sairastanut, eli 8 vuotta kuitenkin koirallista elämää takana ilman kennelyskää.

Noh, tokalle kerralle päästiin mukaan ja todellakin nyt aloitettiin ihan alkeista. Hassua kun ollaan jo treenattu yhden kurssin verran edistyneempien kanssa ja nyt sitten palattiin taas tänne alkeisiin. Aloitettiin ihan kontaktilla perusasennossa ja sen häiriköimisellä, eli vietiin käsiä koiran pään ulkopuolelle. Meidän pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän kontaktinpito treenejä. Jotenkin ne vaan aina jää.. Ja nimenomaan pito, itse ainakin täytyy kiinnittää huomiota siihen, ettei palkkaa siitä kun kontakti sahaa. 

Maahanmenoja tehtiin, meidän liikkeestä maahanmeno on tällähetkellä hyyvin epävarma. Tehtiin peruuttamalla ja siitä liikkeestä alas. Vilkalla näyttää kaukojen tekniikka iskostuneen päähän jo mikä näkyi tässäkin. Positiivista tietysti, että kaukojen treeni on tuottanut tulosta. Pitää vaan kiinnittää huomiota, että ei tee maahanmenoja istumisen kautta.

Sitten olin toivonut luoksetulon törmäämisongelmaan apuja. Lähtötilanne siis on se, että Vilka tuli niin sataa luokse ja ihan suoraan mun jalkoihin. Se ensinnäkin sattuu mua ja toiseksi, ihan turhat pistemenetykset kokeessa. Tähän saatiin Sannalta ohjeeksi laittaa vasen jalka hieman koukkuun, siis ihan pitää maassa mutta koukussa. Jos koira koskee siihen niin liioiteltu "aiiiii, jalka lähtee irti, sattuu"-reaktio. Matkaa ei otettu paljon, ja jo parin toiston jälkeen rupesi pikkuneiti ymmärtämään, että törmääminen ei ole ok. Sanna sanoi, että toinen vaihtoehto olisi rakentaa tötteröistä jotain esteitä, mutta niiden häivyttäminen on sitten taas oma hommansa. Ja henk.koht. en usko, että ne olisi ainakaan yhtä tehokkaita, voi olla että Vilka vähät välittäisi niistä. 

Loppuun vielä paikallaolot. Nyt ei tehty liikkuroituna vaan rivissä ja jokainen teki kuitenkin itsekseen. Mä otin taas etupalkan, Vilka pysyi hienosti, mutta valahti lonkalle. Se on nyt se meidän ongelma. Mietin, voiko koira olla jumissa selästä niin, että ottaa sen lonkka-asennon mielummin? Vaikka se periaatteessa on kait sallittua niin en silti halua koiran lonkalle valahtavan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti