torstai 4. toukokuuta 2017

Sannan kurssi huhtikuu 5/5

Tänään oli Sannan huhtikuun AVO/VOI-kurssin viimeinen kerta, viime kerta meiltä jäikin väliin.


Aiheena oli ensin kimppatreeni edellisen ryhmän kanssa ja oman ryhmän treenin aiheet olivat ruudun ja kierron erottelu sekä tunnari.


Kimppatreenissä tehtiin seuraamista pienessä ringissä, eri suuntiin ja meitä taisi yhteensä olla 5 koirakkoa. Lisähäiriönä Sanna vielä huuteli eri käskyjä ringin keskellä. Vilka ei mennyt yhteenkään Sannan käskyyn, mutta liian lähelle tulevat koirat olivat liian suuri häiriö. Tämän aavistinkin, joten pidin koiran hihnassa.
Hetken kesti koiralla tajuta mitä tapahtuu ja sitten kun sen keskittymisen sain seuraamiseen niin tosi hienosti meni.


Sitten samalla tekniikalla tehtiin jääviä. Nyt häiriönä oli sekä muiden käskyt omille koirilleen sekä vielä Sannan käskyt muuten vaan huudettuina. Yksi maahanmeno ei meinannut Vilkalta onnistua millään, mutta muuten se teki kyllä kaikki tosi hienosti. Meidän liikkeestä seisominen on tosi kivalla mallilla ja se on nyt tosi vahva, koira tarjoaa sitä aika hanakasti eikä aina kuuntele mitä oikeasti siltä haluan. Tässä harjoituksessa kuitenkin oli hyvin kuulolla.


Sitten koirien kuonot käännettiin ringin ulkopuolelle ja tehtiin paikallaoloharjoitus. Koirat käskytettiin yksitellen maahan ja ohjaajat poistuivat sellaisen matkan päähän kun itse halusi. Sanna kierteli ensin kävellen koirien välissä ja kaikki pysyivät hienosti. Sitten Sanna rupesi houkuttelemaan jokaisen koiran vieressä yksitellen, että saisi koiran nousemaan ja uudella kierroksella leperteli koirille. Vilka pysyi maassa, enemmän sitä kiinnosti ympäristön häiriöt, joita niitäkin riitti. Kentän vieressä menee frisbeegolf-rata, sitten siinä on skeittiparkki, leikkipuisto ja jalkapallokenttä. Pääsin palkkaamaan koiran, joka selviytyi kaikista häiriöistä huippuhienosti!!


Lopuksi tehtiin vielä kaukoja ringissä, koirien nenät ringin keskelle. Vilkan kaukot on teknisesti aika huonot, mutta nyt en nillittänyt siitä, vaan nyt oli tarkoitus kuunnella mitä oma ohjaaja sanoo. Hienosti teki kaikki vaihdot ja välillä palkkailin vaan siitä että ei mennyt toisten käskyihin.


Kimppatreenin jälkeen oltiinkin sitten ihan yksityisopetuksessa ja aloitettiin ruudun ja merkinkierron erottelulla. Tehtiin ensin kierto, joka toisella toistolla taisi onnistua. Nyt oli sekä kiertomerkki että ruudun merkit siniset eikä olla sen värisillä taidettu koskaan treenata.
Kierron jälkeen lähetin ruutuun ja hienosti löysi myös ruudun. Paikka elää vielä, mutta siihen saatiin hyviä neuvoja ja targetilla täytyy välillä myös muistutella.


Vaihdettiin lähetyssuuntia ruutuun ja muuten meni hienosti, mutta välillä kävi ruutuun istumaan. Yritin kaukokäskytyksellä saada seisomaan, mutta ei selvästi ymmärtänyt, mikä homman nimi on. Vilkan kanssa, tai ehkä yleisestikin, täytyisi välttää pois kutsumista, koska sitten helposti oppii siihen, että jos tehtävä on liian vaikea niin tulee luokse. Kisoissa vähän huono kun tilanne pitäisi pystyä ratkaisemaan ruudun lähettyvillä ainakin.


Välissä tehtiin taas kierto ja ekalla lähti kiertämään kierron takana olevaa valkoista muovipussia. Toisella kuitenkin löysi oikean kiertomerkin.


Sitten tehtiin tunnari. Koska meillä vieraat kapulat aiheuttavat hämmennystä, niin tehtiin vain oman piilotusta. Tässäkin tuli kuitenkin uusi elementti, kun nyt en itse vienytkään omaa piiloon, vaan Sanna teki sen. Vilka lähti tuttuun tyyliinsä etsimään ja teki pitkän aikaa tosi kivasti töitä. Ei kuitenkaan löytänyt omaa ja teki hätäratkaisun ja nappasi jonkun kepin ja toi sen. Vähän hajustettiin lisää ympäristöä ja laitettiin koira töihin uudestaan, sillä oli yksi kohta pusikossa johon palasi uudestaan ja uudestaan, oli selvästi päättänyt että siellä sen täytyy olla. Vielä vähän helpotettiin ja sittenhän sieltä löytyi se oma.


Toinen samanlainen, vähän helpompi harjoitus tällä kertaa ja nyt löytyi aika nopeasti oma kapula sieltä.


Saatiin kotiläksyksi tehdä viikon ajan muutama toisto päivässä, esim. aamu,- päivä- ja iltalenkkien yhteydessä aina yksi kerta. Vieraat selkeästi kauemmas riviin, oma piiloon, talutetaan koira vieraiden kapuloiden yli ja sitten etsimään omaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti