sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Tokotreenit vanhan kouluni kentällä

Käytiin tänään tyttöjen kanssa vähän treenailemassa. Vilkan kanssa on tarkoitus nyt ottaa enemmän palkattomuus treenejä ja liikkeiden ketjuttamista. Meillä on loppujenlopuksi aika harvoin mahdollisuus liikkurointiin, mutta lähdin kuitenkin tekemään harjoitteita, joissa liikkuri jossain vaiheessa olisi varmaan ihan paikallaan.


Tänään yhdistettiin kaksi treenaamisen kohdetta. Eli seuraamisessa mun pitää alkaa Vilkaa totuttamaan siihen, että mun käsi heiluu tavallaan vähän sen pään takana ja periaatteessa sivusuunnassa. Ollaan perusasennossa tehty harjotteita, jossa olen heilutellut kättä ja totuttanut siihen, että siellä se ohjaajan käsi heiluu. Otettiin siis ihan seuraamista, johon yhdistin juoksuosuuden ja muutaman täyskäännöksen. Vilka teki hienosti töitä, eikä takana heilunut käsikään paljon häirinnyt. Hyvästä tekemisestä palkkasin kehuilla ja vapautin. Siirryttiin kuviteelliseen seuraavan liikkeen aloituspaikkaan ja itseäni varten höpötin siinä liikkurin sanat, "liike alkaa, käsky" ja sitten vapautus ja kunnon palkka. Tässä tulee treenattua samalla myös noita siirtymiä ja tätä koirakot tekivät paljon helmikuisessa Synnoven koulutuksessa.


Luoksetuloa otettiin ajatuksella, että keskitytään siihen lopun perusasentoon. Vilkalla on vähän ongelmana, että tulee liian kohti ja nyttenkin ekalla yrittämällä törmäsi muhun ihan kunnolla, mulla ihan polvet notkahti. Toisella kerralla otin lelun ja roikotin sitä vasemmalla puolellani, että saisin Vilkan focuksen vähän enemmän sinne päin. Ja kolmannella ehkä hieman autoin kädellä, mutta nyt jo paremmin hakeutui sinne vasemmalle ja teki kyllä aika kivan perusasennon PAITSI että veti taas vähän ohi, ne jarrut, ne jarrut.. 
Ja meillähän luoksetulossa on jo merkitkin, tokikaan mitään stoppeja ei tehdä, mutta ihan vaan sen takia, että koira tottuu niihin jo tässä vaiheessa. 

Sitten alkoi sikailu ja pikkuneiti lähti jäähylle. Mä oon aika selkeä siinä suhteessa, että jos sikailee niin sillon ei tarvi treenata vaan joutuu pois. Uuden mahdollisuuden saa tauon jälkeen ja siinä on mahdollista sitten näyttää, että joko kiinnostaa tekeminen. Nyt mulla oli Siiri mukana ja hömppätokoiltiin hetki sen kanssa. Pikkuneiti oli ihan kiltisti ja hiljaa (rasti kuvitteelliseen seinään) ja tekemisen ilme oli sitten jo ihan eri kun tauon jälkeen jatkettiin hommia. 

Tehtiin perusasennosta maahanmenoja, ei aina mennyt ekalla, mutta sitten vaan uusiksi ja kyllä sieltä jo saatiin niitä täpäköitä maahanmenoja ekalla käskyllä. 

Perusasennot tuppaa olemaan välillä vähän vinoja ja siihen pitäisi nyt kiinnittää huomiota. Se osaa korjata kyllä, mutta jos vaadin siltä suoruutta, se joskus pomppaa kokonaan pois vähän sen näkösenä että hitto kun sulle ei mikään kelpaa. :D Mutta mä olen arvottanut vähän palkkojakin tässä, eli jos tulee vinoon ja huomautan ja siitä korjaa niin suulliset kehut ja sitten taas jos kerralla tekee kunnolla niin nami/lelu. Eli että ei ole ihan sama miten tekee vaan aina pitää antaa parastaan, eikä vähän sinne päin-tyylillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti