tiistai 21. kesäkuuta 2016

Taas aksaamassa



Jeij, kolmen viikon juoksutauon jälkeen päästiin eilen taas aksaamaan! Mä en tiedä kumpi siinä omaa vuoroa aina odotellessa oli enemmän innoissaan, koira vai ohjaaja. Mä tosin en sentään ruvennut vinkumaan niinkuin eräät..

Meillä oli varakoutsit, koska molemmat meidän "omista" kouluttajista oli pois.
Ekalla pisteellä tutustuttiin ekalla kierroksella muuriin ja pituuteen. Meille niissä ei ollut mitään vaikeutta. 

Toisella kierroksella lisättiin sitten hyppy+ putki+muuri ja vähän yllättäviä ongelmia tuli putken kanssa. Toki kolme viikkoa taukoa ja ennen eilistä vasta kaksi aksakertaa takana ja putki oli vielä lisäksi mutkalla. En vaan osannut odottaa että putken kanssa tulisi pulmaa niin en sitten kokeillut suoralla putkella ensin. 

Lähinnä se putkeen meno oli se ongelma, sitten kun Vilkan sinne sain ohjattua niin kyllä se sitten oikein sen suoritti.
Ja sitten hyppy+pituus. Tässä ei mitään ongelmaa muuta kun pientä malttamattomuutta kun jätin hypyn taakse Vilkan odottamaan.

Toisella pisteellä oli aiheena kepit. Me ollaan niitä tehty vain kerran ennen eilistä, neljällä kepillä ja ohjureiden kanssa. Alkuun Vilka kävi ihan liian kovilla kierroksilla ja piti vähän rauhoittaa.
Kouluttaja oli keppien lopussa palkan kanssa ja Vilka tarvitsi aika paljon käsiapuja, mutta loppua kohden rupesi saamaan vähän jo ideasta kiinni ja asento parantui selvästi kun saatiin sen focus siihen että palkka on edessäpäin eikä niin paljon enää seurannut mun kättä.

Toisella kierroksella aiheena oli keinu. Meidän oli tarkoitus tehdä niin että kun keinu oli tuettuna, ohjaisin Vilkan keinulle matalalta ja saataisiin 2on2offia tehtyä kontaktilla. Vilka kuitenkin pomppi keinulaudan yli ja mun käden liikkeet oli liian hätäisiä eikä tästä tullut mitään :D
Tehtiin sitten ihan tarjoamisen kautta, eli aina kun kävi pompauttamassa keinun maahan, sai palkan. Keinu oli siis edelleen tuettuna toisesta päästä niin että keinulauta oli ehkä 10cm irti maasta.
Erehtyi myös tarjoamaan takatassujaan sinne, josta sai sitten ihan superpalkan.
Vahvistui taas käsitys siitä että Vilkan kanssa kannattaa ehdottomasti opettaa asioita tarjoamisen kautta, houkuttelemalla menee niin helposti pelkäksi säätämiseksi ja sähläämiseksi. Ja siinä pitää itse tietää tasan mitä tekee, Vilka nappaa kaikki pienetkin väärät liikkeet ja sitten on myöhäistä korjata kun itse tajuaa erheensä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti