torstai 23. kesäkuuta 2016

Tokoa, tokoa..

Tiistaina käytiin taas Sannan kurssilla, siellä aiheena oli paikkikset, hyppy ja merkin kierto.
Paikkis on meille se mulle harmaita hiuksia aiheuttava, joku ehkä ihmettelee, koska koira kuitenkin siellä on koko kevään ja kesän treeneissä poikkeuksetta pysynyt. Mutta. Se lonkalle valahtaminen, niin myös tällä kertaa ja huomasin sen vasta kun palasin jo koiran luokse, en siinä vaiheessa sitä enää korjannut. No okei, ongelma saattaa olla juuri siinä että kun siitä vaan huomautan enkä korjaa, joten ehkä otetaan tehotreeni tähän.
Vierestä lähti koira, Vilka silti pysyi joten siihen mulla on jo hyvin luottoa että pysyy, toki riippuu ihan häiriöstä ja kisoissa tilanne voikin olla jo ihan toinen.

Alokasluokan hypyn kanssa ollaan jo aika hyvällä mallilla, mitä nyt aksan mukaantulon myötä Vilka ottaa kierroksia hyppyesteestä sekä käy omatoimisesti tekemässä takaakiertoja myös tokohypyllä. Tähän selkeä valmistelu mukaan.
Nyt vaikeutettiin ja tehtiin vinohyppyjä ylempiä luokkia ajatellen, jätin koiran hyppyesteen taakse niin että se oli oikeanpuoleisen pystyriman (mikä se nyt on oikeasti, mitkä pitää varsinaisen riman paikoillaan? :D) kohdalle ja menin itse toiselle puolelle samaan kohtaan.
Tuli ekoilla kerroilla ohi, mutta pienellä käsiavulla muisti myös hypätä matkalla perusasentoon.
Näitä ruvetaan treenailemaan, ja ihan silmälläpitäen jo tässä vaiheessa EVL:n kiertonoutohässäkkää, koska siellä niitä vinohyppyjä kuitenkin tulee väistämättä. 


Merkin kierto, se minkä olen onnistunut totaalisesti pistää palasiksi. Meillä oli siis ihan hieno kiertoliike ennen, mutta ongelmana oli se, että Vilka teki hirvittävän laajan kaarroksen kiertäessään merkkiä. Tähän me saatiin Sannalta vinkki, että palkka lentää siinä vaiheessa yläetuviistoon kun koira on kiertänyt merkin. No, tätä tehtiin muutamia toistoja ja Vilka tottakai rupesi sitten odottamaan merkillä että koska se pallo lentää. Onnistuin siis vahingossa opettamaan koiralle aika täydellisen merkillemenon.. No, vähän vaihtelua treeniin niin että välillä palkkailin taakseni.
Mutta selvästi se on nyt hämmentänyt pikkukoiraa.

Valmistelin koiran, meillä se on "mennään tekemään merkinkierto", ja Vilka monesti tässä vaiheessa saattaa varastaa kiertoon, Sannan ohje oli, että sitä ei siitä huomauteta eikä kielletä, joten annoin mennä aina kun se vähääkään näytti että Vilkalla oli joku ajatuskin mukana lähtiessään.
Sanna antoi etäisyyden ja mun piti valmistella koira ja samalla kävellä merkkiä kohti. Itse huomaamatta kävelin aina vaan liian nopeesti, eli pitää muistaa hidastaa selvästi. Valmistelusta lähti muutaman kerran, matkalla melkein poikkeuksetta pysähtyi ja joko odotti palkkaa tai jäi kyselemään lisäohjeita. Niitä ei kuitenkaan saanut vaan tässä vaiheessa piti itse malttaa olla hipihiljaa ja antaa koiran miettiä. Ja kyllähän se sieltä joitakin kertoja löysi merkille ja palkka heti kun oli tötsän kiertänyt. 


Eli  k ä r s i v ä l l i s y y t t ä. Ja nimenomaan _ohjaajalle_. 

- Valmistelut AINA, ja aina uudestaan jos koira näyttää siltä että sillä ei ole hajuakaan mitä pitäisi tehdä. Aina. 

- Valmistellessa HIDAS eteneminen, ei tarvi juosta kohti merkkiä.

- Anna koiralle aikaa miettiä ja itse keksiä ratkaisu. Toki jos näyttää siltä että on ihan kuutamolla niin sitten pois ja valmisteluineen uusiksi koko juttu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti