maanantai 10. huhtikuuta 2017

Sannan avo/voi-kurssi kerta 1

Viime torstaina alkoi kevään ensimmäinen tokokurssi, jihuu! 

Paikalla oli meidän lisäksi vain yksi koirakko, joten melkein yksityisopetusta saatiin. Ensin keskusteltiin talven treeneistämme ja mitkä ovat tavoitteet tälle keväälle/kesälle. 

Kerroin, että ollaan päästy satunnaisesti treenailemaan hallille, ja tavoitteena on kisata kesällä viimeistään ja se yksi ykköstulos hakea, jonka jälkeen matka jatkuu suoraan voittajaluokkaan.

Tämän kerran aiheena oli tasamaanouto ja ohjatun noudon alkeet sekä seuraaminen.

Vilka pääsi pienen odottelun jälkeen hommiin ja teki suht siistit noudot. Ensimmäisen tein omaan tahtiin, se oli vähän siistimpi. Toisella kertaa Sanna liikkuroi ja siinä pientä huolimattomuutta nostossa, nosti kapulan päästä, eikä keskeltä, tähän en sen enempää puuttunut tälläkertaa.
Sanna sanoi, että Vilka otti hyvin kontaktin heiton jälkeen ja kerroin, että ollaan tehty paljon kuuntelutreeniä, se siis näkyi. 
Minun itseni täytyy malttaa kapulan pois ottamisen kanssa, eikä kiirehtiä. Voin esimerkiksi pyytää koiraa tulemaan mukaani (ei varsinaisesti seuruuttaa) kapulan kanssa tai pyytää sitä tekemään vaikka maahanmenon tms. 

Ohjattua noutoa olen halunnut Vilkan kanssa jo aloitellakkin, mutta en oikein ole tiennyt, mistä aloittaisin. Sanna kertoi, miten on omalleen opettanut aikoinaan ohjatun. 
Jätä koira odottamaan lähtöpaikalle, vie kapulat (joko 2 alkuun tai heti kaikki 3), niin että koira näkee ne ja mielellään katsoisi kapuloiden viennin. Seuruuta merkittömälle merkille ja käänny ympäri. Mene itse sen kapulan kanssa samalla linjalle, jonka haluat noudettavan. Pyydä koira namikäteen, josta ohjaat sen kapulalle selkeästi vartalolla auttaen. Selkeästi selitetty, mutta tämä olikin lähinnä itselle muistutuksena.

Seuraamista tehtiin liikkuroituna ja voittajaluokan kaaviota mukaillen. Hitaasta jäi perusasentoja tekemättä, vähän edistää, peruuttamista täytyy treenata ja ohjaajan täytyy keskittyä kaksi askelta eteenpäin tai taaksepäin-käskytyksiin.. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti