maanantai 10. huhtikuuta 2017

Täällä vielä!

Blogin päivittäminen ontuu kyllä pahemman kerran. Vaikka kuinka yrittää repiä jostain aikaa kirjoittamiseen, tuntuu että mistään välistä ei saa sitä hetkeä otettua. Ja sitten vielä kun haluaisin keskeytyksettä kirjoittaa sitten kun sen aloitan.

Mutta yritetään nyt. En lupaa että parannan tapojani jatkossakaan, mutta ainakin voin yrittää.

Missä me mennään nyt?

Talvella päästiin joitakin kertoja hallille treenailemaan ja avoimenluokan liikkeet siis pääasiassa ovat nyt läpikäytävänä. Katse on kuitenkin jo myös voittajaluokassa, koska sinne on nyt tarkoitus tähdätä, eli avoimesta me ei haeta kun se yksi ykköstulos, koulutustunnusta emme   tai minä en jaksa tahkota.

Paikallaolo on jokseenkin hyvällä mallilla. Istuminen hämmensi Vilkaa alkuun, kun tähän mennessä paikallaoloon on jääty maate. Mutta rauhallinen ja kerran on valahtanut vaan makuulle kesken kaiken.

Seuraaminen, paikka elää tällähetkellä, hieman edistää, perusasennon paikkaa ollaan nyt treenattu kun sekin oli valahtanut turhan eteen. Ollaan tehty jo voittajaluokan kaavioita, käännöksiä joka suuntaan kaikista eri nopeuksista ja peruuttamista sekä sivuttaisaskeleita. 
Hitaassa käynnissä täytyy kiinnittää huomiota perusasentoihin, saattaa jättää ne tekemättä. Peruuttaminen ei vielä ihan suju, mutta pikkuhiljaa ollaan siinä edistytty. Sivuttaisaskeleet poispäin koirasta onnistuu kohtalaisen hyvin.

Liikkeestä seisominen, tässä ollaan menty aimo harppaus jo eteenpäin, takapalkalla olen saanut Vilkan tekemään kivan stopin, eikä se jää steppailemaan. Vielä tarvitaan paljon käskyn vahvistamista sekä varmuutta.

Liikkeestä istuminen, sitä ei nyt ihan lähiaikoina olla tehty, koska yritän saada tuon seisomisen ensin kuntoon. Osaa kyllä kun kuuntelee, varmuutta toki tarvitaan tähänkin.

Nouto, tässä ollaan tehty PALJON malttitreeniä sekä myös kuuntelutreeniä. Noutaminen on Vilkan mielestä yksi parhaista asioista elämässä, joten jo pelkkä kapulan tai minkä tahansa esineen heittäminen saa sen tietyllä tavalla kierroksille ja tiettyyn moodiin. 
Malttitreenissä olen käyttänyt yksinkertaisesti odota-käskyä ennen heittoa. Kuuntelutreeneissä olen välillä käskenyt koiran maahan, tai lähtenyt seuruuttamaan kapulalle tai ihan toiseen suuntaan. Nykyään koira oikeasti kuuntelee, mitä sille heiton jälkeen sanon, eli ollaan onnistuttu tehtävässä. Pitää muistaa tehdä säännöllisesti erilaisia kuuntelu- ja malttitreenejä.
Kapulalle meno on vauhdikas, ja nyt pitää saada huolellisuutta, koska välillä Vilka on kapulalla huolimaton ja nostaa miten sattuu. Meillä on kuitenkin tässäkin liikkeessä ollut hieman epävarmuuksia, joten puutun huonoihin nostoihin jossain toisessa hetkessä.

Ruutu, voihan ruutu. Periaatteessa tämä on suht ok, mutta vähän aaltoilevaa on ja epävarmuutta liikaa. Näkyy siten, että välillä ei riitä varmuus mennä ruutuun asti, välillä kiertää jonkun neljästä merkistä ja lisäksi paikka elää turhan paljon. Targetilla koiran saa oikeaan paikkaan, mutta pikkuhiljaa haluaisin siitä jo eroon, koska targetin poisottamisen jälkeen koira selkeästi etsii sitä ruudusta. Mutta ei se nyt niin pahalla mallilla ole, miltä tässä kuulostaa, tarvitaan vaan paljon treeniä vielä.

Merkinkierto, tämä on hieman kyseenalainen, koska tätä ollaan nyt treenattu jo niin kauan, että koiran pitäisi kaiken järjen mukaan osata. Vielä kuitenkin epävarmuutta tässäkin ja ulkokentällä kierto on turhan laaja kun taas hallissa Vilka teki tosi nätin ja tiukan kaarroksen.

Hyppyä ei olla tehty vähään aikaan, mutta en usko että siinä mitään ongelmaa on. Ehkä muistuttelutreeniä tehdään sen kanssa.

Kaukot on vielä aika kesken, koska olen jotenkin umpikujassa niiden kanssa edelleen. Joku taikakeino näihin kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti