perjantai 14. huhtikuuta 2017

Sannan tokot huhtikuu 2/5

Käytiin taas Sannalla ja tehtiin merkinkiertoa ja seuraamista.
Vilka on viime aikoina vetänyt ihan älyttömät kierrokset kentällä ja voitte kuvitella kun omalla vuorollamme laitoin sen tekemään kiertoa, eihän siitä tullut alkuun mitään. Sanna ohjeisti ottamaan koiran perusasentoon ja laittamaan nameja koiran vasemmalle puolelle, joita se ei siis saanut siitä vielä tässä vaiheessa ottaa. Sitten lupa koiralle ja siitä suoraan tehtävään. Vilka oli vähän ihmeissään, koska ikinä ennen ei olla tällaista jouduttu tekemään, niin se ei oikein ymmärtänyt, mutta häiriötä oli kentällä paljon ja tämä pitäisi tehdä mahdollisimman häiriöttömässä ympäristössä.

Seuraamisen kanssa puutuimme ongelmakohtiin, joita meillä ovat tällähetkellä "hieman" poikittava seuraamispaikka ja vähän edistävä, joten käännökset varsinkin vasempaan ovat haasteellisia. Hitaassa käynnissä paikka on kaikista paras joten sillä lähdettiin noihin käännöksiin puuttumaan. Normaalia vauhtia ensin pätkä, sitten hidastus ja vielä reilumpi hidastus käännöksessä ja pysähdys. Tässä jouduin useampaan kertaan korjaamaan käännöksen jälkeistä paikkaa, joten siksi hidastin niin paljon että koira ensimmäisellä yrittämällä löytäisi oikean paikan ja saisi kunnon palkan.

Vilkalta pitäisi vaatia enemmän ja käyttää enemmän palkkojen arvotusta. Jos joutuu kerran huomauttamaan tai korjaamaan niin kehuilla kertoa että nyt on hyvä ja vasta kun ensimmäisellä menee oikein niin siitä sitten palkka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti