perjantai 21. huhtikuuta 2017

Sannan tokot huhtikuu 3/5

Sannalla jälleen meni torstai-ilta, aiheena oli merkin kierto häiriöillä ja luoksetulo jonka jälkeen samasta paikasta kaukot. Ideana siis se että kun avoimessa koira lähtee luoksetuloon makuulta niin siinä helposti koira sekoittaa kaukot ja luoksetulon keskenään. Sen takia on tärkeää olla eri jättökäskyt, meillä se on yksinkertaisesti niin että luoksetulon jättöön annan "odota"-käskyn ja kaukokäskyihin "kaukot". Jotenkin koiralle haluan aina kertoa, mitä ollaan tekemässä, myös kokeissa. Virittelysanoista muutenkin on tullut rutiinia, helpottaa kokeissakin vähän, ainakin joku ruudun ja kierron erittely. Ruudun bongaukseen käytän "missä" ja kierron "kierto" tai "mennään tekemään kierto"

Meillä luoksetulon ja kaukojen kanssa ei varsinaisesti ollut ongelmaa, tai ainakaan niiden erottelussa. Kaukojen kanssa tuskailen kyllä muuten sitten senkin edestä, koska etujalkakaukot oli ehkä maailman huonoin idea  Ihan vaan siksi, koska en osaa niitä opettaa, mutta olen päättänyt että vaikka mikä olisi niin ne tahkotaan loppuun. Se on nimittäin mielettömän näköistä kun koira tekee virheettömät etujalkakaukot! Siihen mekin tähdätään.

Kierto häiriöillä käsitti tänään hyppyesteet kierron läheisyydessä, hakien siis jo vähän EVL:n kiertonoutoliikettä. Meillä oli tänään taas ihan jo pelkän kierron kanssa tekemistä, Vilka onneksi näytti nyt Sannankin silmien alla sen kun tekee välillä hienon merkillemenon, eli stoppaa kierron taakse kun pitäisi tulla sivulle. Tässä vaan vinkkinä että odottaa että koira ITSE ratkaisee tilanteen. Kun mitään ei tapahtunut koiran suunnalta, muuta kun että tuli vähän matkaa luokse ja jäi haistelemaan, silti vaan odotin hiljaa, sitten autoin vähän ensin pienillä käsiavuilla, liikautin vasenta kättä vähän, ei mitään. Liikautin vasenta jalkaa, ei vieläkään mitään. Liikuin itse vähän taaksepäin ja tässä vaiheessa koira käveli luokse ja siitä kehut, ei palkkaa. Siitä se aukesi vähän ja saatiinkin loppuun ihan ok suorituksia.
Jos tuossa vaiheessa olisin käskenyt koiran sivulle tai muuten sanallisesti kertonut että tänne sieltä, niin koiralle olisi vahvistunut ajatus siitä että hei tänne pitää pysähtyä ja odottaa lisäohjeita.

Hyppyesteet aiheuttivat vähän pulmia, Vilka haki hypylle kun piti mennä kiertoon ja lisäksi Sannalla oli kapula kädessä ja kun sen tipautti niin koira lähti sinne. Mutta tässä on koiran lempiliikkeitä yhdistettynä kolme niin voipi olla että hieman tuottaa meille kuuntelutreeniä EVL:n liike tulevaisuudessa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti