torstai 4. syyskuuta 2014

Kolmas pentukurssikerta

Tänään oli kolmas pentukurssikerta, hyödynnettiin tällä kertaa taas julkisia kulkuvälineitä ja hypättiin junaan. Käytiin odotellessamme myös tutustumassa asemarakennukseen, eikä se aiheuttanut mitään yllättävää, reippaasti Vilka siellä tepasteli ja tutki, vaikka lattia oli aika liukas ja paikka ihan uusi. Kuulutukset eivät aiheuttaneet mitään reaktiota nyt, jonkun verran kyllä namitin siinä samalla. Junaan kannoin Vilkan (hyvää treeniä kun pentu painaa jo 8kg), mutta heti junassa laskin alas eikä pentu ollut moksiskaan. Lipun leimaamisen jälkeen lähti mun perässä rappuset ylös ja käytiin istumaan, Vilka taas sylissä (vielä kun mahtuu..). Lipunmyyjä ihasteli mennessään, mutta hyvin rauhallisesti Vilka oli koko pitkän 7 minuutin matkan ajan.. ;)
Junasta noustessa annoin Vilkan itse astua ulos ja tosi reippaasti sieltä tulikin, asemalla piti vähän ihmetellä ennen kun päästiin jatkamaan matkaa. Hirmu reippaasti kuitenkin käveli aina perille saakka. 

Tällä kertaa oltiinkin hiekkakentällä, joka oli ihan kivaa vaihtelua, varsinkin kun viime kerralla ruohokentällä Vilka jostain paineistui eikä oikein halunnut enää palata riviin, joten nyt saatiin uusi paikka, joka ei kyllä aiheuttanut mitään kummoista reaktiota pennussa, eli yhtä hyvin oli kuulolla kuin missä tahansa tutussakin paikassa. 

Aloitettiin taas kontaktikävelyllä, juurikin sen vuoksi, että uudessa paikassa saatiin pennut kiinnostumaan ohjaajista eikä niinkään uudesta kentästä. Meillä sujui hyvin, Vilka tulee mun edessä ja itse peruutan, eli mitään tekemistä tällä ei seuraamisen kanssa ole, lähinnä vaan se on kontaktia liikkeessä. 

Seuraavana vuorossa perusasennot, jatkettiin siitä mihin viimeksi jäätiin eli Sanna katsoi miten perusasennot sujuu. Mä sain palautetta siitä että kun Vilka on niin vikkelä saisi tehdä ihan liioitellun kaaren kädellä kun houkuttelee pennun oikealle paikalle ja kunnon valssiaskel taakse. Saatiin myös tehdä vähän pyörimisiä, tai koira sai, eli samallalailla ensin normaalisti perusasentoon ja palkkaus, siitä sitten vastapäivään koira pyörähtämään ympäri. Me saatiin tehtyä puoliympyrä, Vilka oli vähän hukassa, että mitä se nyt oikeen haluaa, tässähän se haluaa kuitenkin mun istuvan. Vilka on muutenkin vähän "huono" seuraamaan namia, tai namilla houkuttelu on vaikeaa, koska se ei oikeen lähde mukaan siihen. Tätä kokeillaan nyt kotona ensin ja katsotaan saadaanko Vilkan pää pyörälle! Lähinnä tässä ideana siis parantaa takapään käyttöä. Sanna kertoi myös nähneensä Youtubessa videon tosi nuoresta labbiksen pennusta, joka pyörii jakkaran päällä, eli etutassut jakkaralla ja takatassuilla ottaa askelia. Pitää kokeilla Vilkan kanssa :D 

Maahanmenot sujuivat viimeksi tosi heikosti, tosin silloin oltiin vasta aloitettu sitä harjoittelemaan, nyt ollaan jo otettu paljon toistoja eri paikoissa ja eri alustoilla (koska märkä nurmikko osoittautui hyvin ällöksi paikaksi mennä maahan) ja kurssillakin saatiin jo onnistumisia. Oli puhetta lonkka-asennoista ja Sanna sanoi, että edellisessä ryhmässä oli koira jolla lonkka-asento oli hyvin vahva ja ohjeisti, että niistä ei palkattaisi ollenkaan. Sanoin, että Vilka vielä välillä sitä tarjoaa, ja olen sitä siitä tähän saakka palkannut, mutta nyt kun tehtiin maahanmenoja niin Sanna sanoi, että Vilka noin pieneksi pennuksi jaksaa pitää itsensä suorassa, joten sitä voi jo nyt vaatia siltä. Eli jättää huomiotta ne lonkka-asento maahanmenot. Saatiin kehuja hyvistä maahanmenoista. :)

Uutena asiana otettiin luovutuksia. Mä en rehellisesti sanottuna ole ottanut Vilkan kanssa yhtään luovutuksia ennen tätä päivää. Saatiin hyviä vinkkejä ja muutamalla toistolla Vilka oikeasti luopui lelusta ja "vaihtoi" sen namiin. Hieno penska!

Vielä koirakoiden pujottelu ja lisähäiriönä siellä oli ämpäreitä ja yhden päällä oli narulelu. Voi huhheijjaa.. Mä tiesin, että siitä tulee tuskaa, mä en vaan osaa ajottaa sitä huomautusta kun meinaa häiriö viedä voiton huomiosta ja Vilka on vielä niin kirppu että palkkakin pitäisi saada nopeasti niin alas. Ja aikaisemmin kerroin, että namilla "imuttaminen" on Vilkan kanssa hankalaa, joten se ei ainakaan helpottanut tätä yhtään ja vaikeaa se olikin! Se oli pelkkää selviytymistä koko matka.. 

Viimeisenä luoksetulo joka on kyllä ilahduttavaa katsottavaa joka kerta. Hetsasin Vilkaa taas lähdössä lelulla ja se oli ihan innoissaan, otin lyhyellä matkalla ja kutsuin ja sieltä se vikkelä pentu taas lähti ihan kakssataa lasissa! Kunnon palkkaus lelulla ja se tarrasi taas kiinni siihen niin kovaa, että sain kuljetettua sen lähtöpaikalle asti taas.

Vilka jaksoi ihan eri tavalla kun viime kerralla, mutta nyt on pidetty oikeastaan tiistai ja keskiviikko kotipäivinä, ja ihan eri tavalla riitti Vilkalla voimia tänään. Jaksoi vielä tunnin kurssikerran jälkeen juosta hihnassa ja näytti siltä kun olisi jaksanut vaikka toisen tunnin vielä treenata.. 

Note to self: 
- Ota varahihna mukaan. Vilka ehti ihan pienenpienen hetken natustaa sen remmiä ja hyvä ettei mennyt poikki.. Tein siihen solmun (vaikka vihaan jos hihnoissa on solmuja..), jotta se oli vähän turvallisempi kun sen piti kuitenkin kotiin asti kestää.

- Edelleenkin se lepopäivä pennulle ennen kurssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti