maanantai 1. syyskuuta 2014

Pennun omistamisen ihanuus ja kamaluus

Koiranpennuthan perinteisesti ovat söpöjä ja ihania, ainakin tiettyyn pisteeseen asti. Välillä uhkaan laittaa pennulle postimerkin takapuoleen ja osoitteeksi Timbuktu, mutta on se kaikesta (kamaluudestaankin) huolimatta niin ihana! Ja vaikka kuinka se akupunktiohoito, mitä pentu tarjoilee hirveillä naskalihampaillaan sattuu ja on kamalaa, niin kaiholla katson kun pentu kasvaa. Ne on niin hirmu pienen hetken niin pieniä. Vilka tuoksuu onneksi vielä ihan pennulta ja koitan sitä haistelemalla tallettaa sen johonkin muistolohkoon aivoissani, se tuoksuu niin ihanalle! Vilkan korvat ovat ihan parhaat, ne ovat ihan jättisuuret. Töissä kun luin kirjaa Dumbosta lapsille, tuli mieleen ihan Vilka.. Ja se kun se istuu, odottaa namia ja tapittaa suloisilla silmillään kontaktissa, se on kyllä ihan mielettömän kaunis pentu. 

Löytyy siitä silti se Kremlins-puolikin ja se yhdistettynä uskomattomaan kovapäisyyteen niin on ollut välillä aikamoisia tahtojentaistoja. Jokaisen Vilkan nähneen suusta on lähes aina kuulunut joko "Sille sopii kyllä tuo nimi, se on aika vilkas.." tai "On se kyllä aika riiviö". Jep. Energiaa riittää vaikka koko talon tarpeiksi. Kaveri kävi huskynpentunsa kanssa ja vaikka se kuullun perusteella on energinen niin Vilkaan verrattuna Kaapokin vaikutti rauhalliselta. 

Hirmu tyytyväinen olen kyllä ollut pentuun ja toivon siitä saavani kaverin kaikenlaiseen harrastamiseen. Vilka on aikamoinen päällepäsmäri muiden koirien kanssa ja toivon todella, että ne eivät kehitä Siirin kanssa mitään välirikkoja missään vaiheessa. Siiri kun jostain syystä monesti provoisoi olemuksellaan muita narttuja käymään päälle. Vilka nimittäin ihan suuttui Kaapollekkin tuossa kun oli ilmeisesti jo väsähtänyt ja toinen kehtasi tulla vielä härkkimään.. 

Ja voiko sitä muka olla nauramatta kun toinen vetää riemuhepuleita hihnassa ja riehuu löytämänsä mäkkärin pahvimukin kanssa? Harmi, kun kameraa ei koska ehdi näissä tilanteissa kaivaa esille :D

Yksinolojen suhteen pentu on toistaiseksi ylittänyt kaikki pilvilinnakuvitelmatkin. Vielä ei ainakaan ole jäänyt yhtään huutamaan perään eikä tuhoja yksinollessaan ei ole juurikaan tehnyt (kaikki melkein on tehty meidän kotonaollessa). Toivottavasti sama meno jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti