maanantai 22. syyskuuta 2014

Vilka pääsi eskarista!

Viides eli viimeinen pentukurssikerta oli viime viikon torstaina ja siitä nyt hieman selostusta.

Tällä kertaa oltiin ihan uudessa paikassa ja se osottautui meille tunnin edetessä hieman haasteelliseksi. En oikein tiedä, oliko siellä vaan NIIN paljon hajuja/pudonneita nameja tms, mikä pentua kiinnosti, mutta nenä maassa meni ja välillä söi jotain kovasti. 

Aloitettiin kuitenkin uuden paikan takia ihan kontaktilla liikkeessä. Meille se on tähän asti ollut sitä, että Vilka tulee mun edessä, mutta nyt otettiin jo pikkuhiljaa sinne vasemmalle. Ja en tiedä mistä johtuu (perusasennon hahmottamisesta, namikädestä?), mutta Vilka kyllä aika taitavasti hakeutui suoraan sinne vasemmalle ja aika näyttävästi piti kontaktia kokoajan. 

Uutena asiana otettiin liikkeestä seisomista, jota lähdettiin toteuttamaan ihan vaan itse peruuttamalla, pysähtymällä ja palkkaamalla seisomisesta. Mä tein alkuun sen virheen, että mulla oli käsi namitaskussa, no mitä siitä seurasi oli istuminen. Käsi pois taskusta ja jo saatiin onnistuneita seisomaan jäämisiä! Muutenkin mun pitää muistaa eritoten kontaktissa, että se käsi ei ole siellä taskussa, koska tottakai se pentu tapittaa kun käsi taskuun = kohta namppaa pienelle. Eli että se kontaktikin olisi oikeasti kontaktia muhun eikä namiin tai siihen namikäteen. Omia huomiota vaan. Mulla se ehkä tulee siitä kun ajattelen liikaa sitä, että palkan pitää tulla nopeasti eli käsi valmiiksi taskuun, jotta pystyy heti palkkaamaan. No, tätä vartenhan on naksuttimet palkkasanat sun muut olemassa, kun kaiken oman toiminnan pystyisi vielä kontrolloimaan samassa hetkessä niin hyvä tulisi :D

Sitten päästiin kokeilemaan hyppyä! Ei tietenkään hyppynä, vaan siis ylipäätään vaan siitä läpi menemistä, eli yhtään lautaa ei ollut hypyssä. Aluksi mentiin yhdessä läpi, tai mä menin sivusta ja Vilka läpi ja sama uudelleen. Sitten tehtiin sama avustajan kanssa, joka meni toiselle puolelle namien kanssa. Koira perusasentoon ja sitten hyppy-käskyllä vapautus palkalle. Vilka ei olisi aluksi malttanut yhtään pysyä perusasennossa koska "jee tuolla on ihminen kyykyssä eli se varmasti haluaa mut sen luokse!". Ekalla kerralla se varastikin lähdössä, joka nyt sinänsä ei tässä tapauksessa haitannut. Toisella yrittämällä mentiin jo oikeaopppisesti ja pentu jopa jaksoi malttaa mielensä hienosti.

Lopussa oli vielä rata, joka samalla testasi vähän mitä on opittu ja samalla ketjutettiin vähän liikkeitä yhteen. Lähtöviivalta koira perusasentoon ja siitä "seuraamisella" seuraavalle tötsälle, jossa istuminen, paikalla ei väliä. Siitä tötsien pujottelu, jonka jälkeen käännös ja lelukuja, mistä piti päästä kulkemaan läpi ilman että koira on leluilla. Sitten maahanmeno ja koiran jättö paikalleen ja takaisin sivulle ja vikojen tötsien välillä luoksetulo niin että koira odottaa käskyä paikallaan.

No sanomattakin selvää, että ihan noin ei Vilkan kanssa siitä selviydytty ja sai helpottaa parissa kohtaa muutenkin. Meillä meni yllättävän hienosti, mun pahin pelko oli pujottelussa ja leluhäiriöissä, mutta eihän Vilka edes vilkaissut niitä vaan tuli hienosti mukana. Maahanmeno oli hankala, tai lähinnä siinä pysyminen, mutta saatiin sekin onnistumaan niin, että käännyin vain Vilkan eteen ja takaisin sivulle ja kyllä se siinä malttoi loppujenlopuksi pysyä. Luoksetulo myös helpotettiin, tehtiin se vauhtiluoksetulona Sannan pitäessä kiinni ja niin se vaan sieltä taas tuli sellaista kyytiä että oksat pois ja sai samalla loppupalkaksi kunnon leikin ah niin ihanalla vinkuteddypatukalla. 

Loppusanat ja kiitokset kurssista ja se oli sitten siinä. Hieno ja antoisa kurssi oli ja keväällä jatketaan Sannan kanssa luultavimmin tokokurssien merkeissä, koska pimenevää syksyä ja talvea vasten Sannalla ei ole mahdollisuutta kursseja pitää.

Meillä oli junan lähtöön vielä tovi aikaa, joten jäätiin kentälle pieneksi hetkeksi tekemään perusasentoja. Vilka pyörähti tuolla radalla muutaman kerran väärään suuntaan kun otin perusasentoon, josta Sanna mulle mainitsi, joten otettiin nyt vähän pientä muistutusta. Saatiin jo valssiapuaskel pois ja saatiin tosi monta hienoa perusasentoa tehtyä! Pikkuhiljaa edistystä tapahtuu siis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti