maanantai 15. kesäkuuta 2015

Hiotaan liikkeitä 3

Tänään oli taas treenit. Ai että, mä nykyään niin odotan maanantaita, ja joka kerta olen tullut treeneistä uutta intoa puhkuen! En ole ollenkaan sellainen, joka jaksaisi yksin hinkata kentällä tokoa pitkään, vaan välillä on pakko päästä ohjattuihin treeneihin. 

Kentällä kerkesin taas moneen kertaan tuumia, että mitä ihmettä mä teen ton koiran kanssa. Kerroin sen koiralle ja se vaan tapittaa silmiin, voi huoh.. 

Aloitettiin jäävillä, joista käsittelyssä tänään seisominen. Hiukan hakusessa vielä on, että käsky todella tarkoittaa, että jäädään seisomaan. Ottaen huomioon meidän treenimäärä niin olisi hölmöä odottaa mitään muuta. 

Omatoimisesti otettiin seuruuta ja jos kentällä olisi ollut seinä, olisin varmaan käynyt hakkaamassa päätäni siihen. Voi poikittaminen! Käsi oli normaalisti alhaalla, mutta silti koira on sellaisessa asennossa, että kun yrittää kääntyä vasempaan, se jää auttamattomasti jalkoihin. Neuvoja otetaan vastaan? Mitä mä teen sen kanssa, ilman, että mun täytyy tehdä mitään 30 askeleen suoria normaalissa käynnissä. En aio pilata Vilkan motivaatiota seuruuseen, jos se on vältettävissä mitenkään.
Myöhemmässä vaiheessa kokeilin palkan paikkaa selvästi irti kropasta, mutta kohta mulla on ongelmana taas sen namikäden saaminen normaaliin paikkaan. Ja tehtiin pari lyhyttä suoraa, johon sisällytin juoksuosuuden ja musta siinä kohtaa paikka oli vähän parempi, ei niin pahaa poikittamista. Ehkä Vilka haluaa vaan kertoa, että vauhtia tää on tylsää. :D


Hyppy, iloinen yllätys tänään. Vilka oli kyllä oikea röyhkimys, varasti varmaan 3 kertaa.. Mutta iloinen yllätys sikäli, että kun vihdoin malttoi odottaa (sivuhuomautuksena, tänään oli hieman havaittavissa pientä yli-innokkuutta, joka näkyi juurikin varastamisena odotteluissa yms.) niin tuli hienosti sivu-käskyllä yli, eikä edes yrittänyt kiertää! Ja ihan fiiliksissä se sieltä tuli, toisella yrityksellä vähän taas varasti (mur), koska oli vaan niiiin siistiä! Mua lähinnä vaan nauratti ja yritin epätoivoisesti pitää sen omana tietonani. Sain mä sen tirskahduksiltani sen pysymään ja toisen kerran tultiin hieenosti yli. Hieman este kolisi, mutta se johtui luultavasti vaan siitä kun Vilka oli niin innoissaan ja liian lähellä estettä, jotakuinkin 2m päässä. 

Hypyn jälkeen treenattiin omatoimisesti odottamista. Nyt pysyi hienosti.

Luoksetuloissa ei juurikaan mitään ongelmaa, hienosti jäi. Ainoastaan nyt perusasennossa pysymistä täytyy treenata, lähti jo kerran kun ei hetkeen tapahtunut mitään. Mutta tuli luokse vauhdilla ja autoin perusasentoon. Sanna sanoi, että se tulee nyt ihan kohti, mutta oppinee ajan kanssa hakeutumaan vähän sivulle, kun vaan ohjaaja (krhm) uskaltaa ottaa pitkiä luoksetuloja suoraan sivulle. 

Loppuun vielä paikallamakuut seuraavan ryhmän koirakoiden kanssa. Perusasennossa pysymisessä vaikeuksia kun odotettiin että kaikki pääsevät riviin. Autettuna maahan. Siinä pysyi hienosti, välipalkkailin. Vieressä ollut koira näki jonkun ja säpsähti (pysyen kuitenkin maassa) ja mulla sydän jätti lyönnin välistä, mutta Vilka tyytyi vain katsomaan mikä toiselle tuli, kävin palkkaamassa siitä, pätevä!

Sitten juostiinkin junalle kun oli 8min aikaa, mutta kuinka ollakkaan juna oli myöhässä, joten asemalla tuli odottelua siltikin. 

Olispa aina maanantai ja kestäisipä tämä kurssi pidempään!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti