torstai 11. kesäkuuta 2015

Tokoa ja RotuRace 2015

Viime tokotreenien jälkeen, kävimme kentällä omatoimitreenaamassa vielä toisen kerran. Koitan muistella, mitä tehtiin ja miten meni.

Mulla oli ennen kentälle menoa jo ihan ylivireinen adhd koira (Vilka siis) toisessa hihnassa, ja jo siinä vaiheessa tiesin, että kierroksia on saatava alemmas. Ja ajattelin, että possuilusta ei pääse kyllä ekana hommiin, joten Vilka tolppaan kiinni ja Siiri tekemään. No, se ei juniorin kierroksia tokikaan laskenut vaan se rupesi haukkumaan. Ja ottaen huomioon, että olimme joskus iltakymmenen jälkeen kentällä, missä vieressä on taloja, niin en voinut sen antaa louskuttaa, oli pakko käydä hiljentämässä se. Ei se hommiin louskuttamalla päässyt, mutta huomiotahan se sai, ja sen kyllä tiedostin jo siinä vaiheessa kun komensin. Toisessa hetkessä olisin sen antanut rätkyttää ja jos ei olisi lopettanut, olisi jäänyt hommat tekemättä kokonaan. Pääsi se hommiin sitten jossainvaiheessa hiljennyttyään, mutta kierrokset oli tässä vaiheessa niin taivaissa, että oli pakko käyttää hetki, jotta sain sen hallintaan.


Perusasentoa vahvistettiin edelleen pelkällä käskyllä, nyt oikeen keskityin pitämään kädet sivulla. Sujuu jo paremmin, mutta kuten seuraavissa ohjatuissa treeneissä sain huomata, se on kiinni tähtien asennosta ja tuulen suunnasta. Siitä lisää omassa postauksessa.

Seuraamista tehtiin ihan parin askeleen jutuilla, jotta saisi käskyä vahvistettua. Varmuutta tähän lisää nyt vaan.
Luoksetulossa tähän saakka V pysynyt hyvin, mutta nyt se ekan kerran varasti lähdössä! Ja siinä hetkessä ei edes ohjaajan aivot toimineet kun vasta jälkeenpäin, eli se odottamisen vahvistaminen _siinä_ hetkessä olisi ollut varmasti paikallaan. No, saatiin me onnistunut suoritus, ainoa, että vauhti hidastuu kun tulee kohti, koska rupeaa odottamaan lelua siinä vaiheessa. 

Paikallamakuu, mun inhokkiliike, joka sujuu kahden kesken ihan tosi kivasti. Vilka makaa rauhallisen oloisena, mutta kuitenkin tarkkaavaisena. Ryhmätreeneissä tässä on ongelma (yllätysyllätys), siitäkin lisää myöhemmin. Mutta aikoja pidentämään, jospa saataisiin ne ongelmat tännekkin, niin pääsisi korjaamaan. 

Kuva ©Ville Heinisuo

Sunnuntaina käytiin taas osallistumassa Roturaceen. Siis leikkimielinen koirien juoksukilpailu, jossa mennään neljän koiran joukkueissa ja luokat ovat minit, medit, maksit, jätit ja vinttikoirat. Radalla 80m suora joko vieheen perässä tai kutsuttuna, joukkueen hitain ja nopein aika pudotetaan pois ja kahden keskimmäisen aika lasketaan yhteen. Nopein joukkue voittaa. 

Meillä oli kultsujoukkue Ihan Yhtä Hyvä! ja teemana oli se, että kultsuista on moneen, meillä oli näyttelyharrastaja, rallytokoilija, agilitaaja (minä) ja nomeharrastaja. Oli kiva päivä, Vilkan aika oli joukkueen toiseksi paras, 8,52, en ottanut sille viehettä, joten jos ensi vuonna saadaan joukkue kasaan niin lähdetään (verenmaku suussa ;)) parantamaan aikaa :)

Kuva © Ville Heinisuo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti