maanantai 29. kesäkuuta 2015

Hiotaan liikkeitä 5

Viimeinen tokokurssikerta, nyyh! Mutta onneksi elokuussa jatkuu taas!

Aloitettiin liikkeestä istumisella. Mähän päätin opettaa Vilkalle istumisen uudestaan, eli etujalkatekniikalla sekin. On koiralle helpompaa (ehkä) hahmottaa stopeissa kun stoppaa etujalat paikalleen ja hinaa pepun alle. Eikä opettaminenkaan ollut kovin vaikeaa, ollaan sählätty noiden kaukojen vaihtojen kanssa, tai siltä se hyvin pitkälti on tuntunut, mutta jotain ollaan tehty oikein, koska Vilka tekee oikein nätin etujalat paikallaan istumisen jo!! Käskynä siihen tulen liittämään "top" jossain vaiheessa. 

Noutoesineen pito, liike joka tulee jo uudessa alokasluokassa vastaan. Meillä ongelmana on kapulan pureskelu ja nyt myös se, kun treenattiin tätä perusasennossa (senhän saa valita, onko koira edessä vai sivulla, mutta taas sitä kuuluisaa kokonaisuutta ajatellen mä opetan tämän perusasennossa, sinne ne kapulat jatkossakin tullaan palauttamaan) niin V nousi paikaltaan kapula suussa. Ja sitten varmaan painostin liikaa ja myöhemmin likka ei suostunut enää ottamaan koko kapulaa suuhun. Äh, pureskelusta huomautin siis sanallisesti. No, tätä ollaan treenattu ihan tosi vähän vasta.

Kaukot, meidän uusi suosikki, tai ainakin mun. Näiden vaihtojen treenaaminen tälläetujalkatekniikalla on niiin hauskaa (vielä). :D Nyt pitäisi tekniikkatreenien lisäksi miettiä myös niitä käsimerkkejä. Eli ohjaaja saa lisää mietintätöitä.
I-m vaihto on meille ehkä kaikkein vaikein, kaikissa muissa ollaan saatu edes etäisesti oikeaa liikettä muistuttavia vaihtoja tehtyä, mutta i-m vaihdossa Vilka lysähtää kyljelleen. Ja sehän on juurikin se vaihto, mikä uudessa ALOssa on. Tarpeeksi nopealla käsiliikkeellä sain Vilkan istumisesta tavallaan seisomisen kautta maahan, mutta aion yrittää tällä tekniikalla, koska muutakaan en ole keksinyt. Luotan siihen, että sen väliseisomisen saan kitkettyä sieltä ajan myötä pois, usko on kova ;)


Lopuksi paikallamakuu ja nyt oli sen verran hirveä paikallaololiike, että en aio palata siihen. Vilka ei pysynyt hetkeäkään paikalla, joten se siitä, kiitos.
Neuvoksi kuitenkin saatiin tähän etupalkka, vaikka koiran focus onkin palkassa niin, josko siitä kuitenkin olisi apua, yritetään, kunhan toivutaan paikallaolomasennuksesta!


Nojoo, tehtiin me loppuun Sannan neuvon mukaisesti vielä omatoimisesti paikallamakuita, kun seuraava ryhmä rupesi treenaamaan. Olin itse vaan jo aika turhautunut, joten aluksi saatiin onnistunut suoritus, sitten seuraavat meni taas ihan sekoiluksi ja kun päätin, että nyt lopetetaan onnistumiseen niin sitä vähän jouduttiin siinä hakemaan, mutta tuli se sieltä sitten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti